вівторок, 26 березня 2019 р.

Вчителя з Кенії визнано найкращим у світі

Кенійський вчитель математики та фізики Пітер Табічі став лауреатом премії Global Teacher Prize. Як кращий вчитель світу він отримав винагороду в один мільйон доларів.

Пітеру Табічі 36 років. Він викладає математику і фізику у середній школі в селі Пвані, яка розташована у Великій рифтовій долині Кенії. Вчитель 80% свого доходу жертвує на підручники і форму для найбідніших учнів. Класи у навчальному закладі переповнені – до 70-80 осіб, а тому навчальних матеріалів на всіх не вистачає.

Багато школярів щодня долають до школи по сім кілометрів. Більше 90% його учнів проживають у бідних родинах, не мають одного з батьків або повні сироти. Чимало школярів з неблагонадійних сімей зловживають наркотиками, рано вагітніють або вчиняють самогубства.
Табічі відвідує сім'ї тих дітей, які часто пропускають заняття. Він переконує батьків не віддавати дочок рано заміж, а хлопців не відправляти на роботу, а натомість дозволити їм закінчити навчання у школі.
Вчитель створив у школі науковий клуб з виховання талантів, де учні працюють над різними дослідницькими проектами. Його учні беруть участь у різних міжнародних конкурсах, зокрема отримали нагороду від британського Королівського хімічного товариства за проект з вироблення електроенергії.

Немає коментарів:

Дописати коментар