неділя, 25 січня 2015 р.

Побудова графіків математичних функцій та математичні обчислення у Google

Звичайно ніхто не розцінює Гугл, як повноцінний інструмент для математичних обчислень. Це лише одна з можливостей. А оскільки ця пошукова система є дуже популярною, і є завжди під руками, то хочеться, щоб читачі знали про такі можливості Google.



Ввівши на сторінках Google в полі пошуку функцію, ми отримуватимемо не лише результати пошуку, але й інтерактивний графік цієї функції (або функцій, якщо їх було більше однієї):
Рух курсора миші призводить до руху точки активним графіком функції, у правому верхньому кутку постійно відображаються її координати.
Активну функцію можна обрати праворуч у верхньому кутку: кожен графік має свій колір, клік на бажаний зробить активною функцію, яка цим кольором позначена. Ліворуч зверху можна збільшити або зменшити загальний масштаб (+ та −).
Можливо ви навіть не підозрюєте, але в поле вводу пошукової системи Google  можна не лише вносити слова/фрази для пошуку. За допомогою цього он-лайн калькулятора, окрім простих арифметичних дій, ви зможете також конвертувати різні величини і навіть обчислювати складні математичні вирази. 

Замість листка паперу, звичайного калькулятора, або математичної програми Ви можете вирішити математичні завдання прямо в своєму браузері на сайті Google. Звичайно, для обчислень можна використовувати стандартну програму-калькулятор, яка, скажімо, включена до складу операційної системи Windows, але в Google калькулятора є одна перевага, яку оцінять не лише школярі, але й студенти — Google знає всі математичні та фізичні константи!
Для того, щоб обчислити що-небудь спочатку зайдіть на сайт http://www.google.com.ua/, а потім в рядку пошуку наберіть вираз, який слід обчислити:

Набравши в рядку пошуку необхідний вираз, тиснемо Пошук. Відповідь не забариться.
http://formula.co.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар